אחת ההנאות של החיים היא אכילת שוקולד. אם אתם משתייכים אל קבוצת אוהבי השוקולדים בוודאי תשמחו לשמוע שיש לכם אפשרות לשלב אטרקציות בדמות סדנאות שוקולד ופרלינים באירועים שונים אותם אתם עורכים.
סדנאות שוקולד
הכנת פרלינים שוקולד מחייבת ידע, דיוק, יצירתיות ותרגול רב. מסיבה זו חשוב לבחור בקפדנות את אותה סדנאת שוקולדים בה אתם מעוניינים וזאת בהתאמה מלאה לאירוע אותו אתם מתכננים לערוך ולניסיון של אותו מומחה שמעביר את הסדנא. נכון להיום יש סוגים שונים של סדנאות שוקולד, ביניהן סדנאות המתאימות לארגונים, עסקים וחברות, סדנאות המתאימות לקבוצות גדולות, מסיבת רווקות, ימי הולדת, סדנאת שוקולדים מהנה המותאמת במיוחד לילדים, סדנאות לנוער וסדנאות ייעודיות בהן לומדים כיצד להכין סוג מסוים של שוקולד, כמו למשל סדנאות שוקולד ופרלינים.
מהם פרלינים?
פרלינים הם ממתקים העשויים מסוגים שונים של שוקולדים ומילויים. פרלינים נחשבים ממתקים יוקרתיים. ישנם שני סוגים עיקריים של פרלינים. האחד הוא פרלינים בטבילה (השיטה הצרפתית) והשני הוא פרלינים בתבניות (השיטה הבלגית).
בשיטה הצרפתית להכנת פרלינים מכינים גנאש בעל אחוזים גבוהים של שוקולד. מקררים את הגנאש וחותכים אותו לאותן צורות בהן מעוניינים. לאחר מכן, טובלים את הצורות השונות בשוקולד מטומפרר. הגימור הסופי נעשה על ידי קישוט הפרלינים, דבר שיכול לבוא לידי ביטוי בזילוף של שוקולד, הוספת דפי זהב, תבליטים שונים ועוד.
בשיטה הבלגית מכינים את הפרלינים בתבניות סיליקון, פלסטיק או פוליקרבונט. השלב הראשון תמיד יהיה הכנה של שוקולד מטומפרר וגנאש במצב נוזלי. מוזגים את השוקולד לשקעים שבתוך התבנית, נותנים לו להתקרר ולאחר מכן מוסיפים את הגנאש. לאחר שהגנאש מתקרר ניתן לצקת עליו שכבת שוקולד שתכסה אותו. השלב הסופי יהיה הכנסת התבנית למקרר (לרבע שעה) והפרלינים מוכנים.
סדנאות פרלינים
סדנאות שוקולד ופרלינים מתאימות לכל אירוע ולכל קהל יעד. הסדנאות מיועדות לקבוצות קטנות ולקבוצות גדולות המשתייכות לארגונים וחברות. בסדנא לומדים את תהליך הכנת הפרלינים, תהליך הכולל את המסתו של השוקולד, טימפרור שוקולד, גנאש וסגירה וזאת באמצעות צבעי שוקולד שונים. נעשה שימוש במטעמים מגוונים ובסוג שוקולד בלגי משובח של חברת 'קליבו'. המשתתפים בסדנא ילמדו טכניקות שונות לעבודה עם שוקולד וכיצד להרכיב סוגים שונים של גנאשים. קורס זה אידיאלי לכל מי שמעוניין ללמוד כיצד להכין בעצמו פרלינים איכותיים בסגנון יוקרתי וכפעילות חווייתית מעניינת לקבוצת המוזמנים למסיבת רווקות, מסיבה פרטית וכל אירוע אחר בו מעוניינים באטרקציה מהנה למוזמנים.
הכנת הפרלינים נעשית בעבודת יד ובסדנא מוצגים קודם לתחילת העשייה ביצוע התהליכים השונים הקשורים אל ההכנה של הפרלינים. לאחר מכן, המוזמנים מתחילים את ההנאה האמיתית, ההנאה המעשית המשלבת מקצוענות חסרת פשרות. משתתפי
סדנאות שוקולד ופרלינים יקחו חלק פעיל בכל הפעולת הקשורות אל חימום והמסת השוקולד, טימפרורו, עבודה באמצעות תבניות מיוחדות לפרלינים ועוד.
כי היום ניתן ליהנות מסדנא מקצועית מלאת טעמים וטעימות של שוקולדים – סדנאת שוקולד ופרלינים!